Tiden går fort när man har kul

7 Okt

Veckan har försvunnit.

Jag har hunnit med att träffa branschen, nästan 200 kom i onsdags och delar av det kan man se här. Det var förvånansvärt lite publikfrågor, men efteråt kom flera fram och ville träffas. Det är som vanligt i Sverige, få ställer frågor i stora församlingar. Men inte gör det mig något. Jag vill och måste ju ändå lära känna branschen mer.

Lite idéer fick jag också. Att vi ska ha fler öppna möten, men mer nischade. Filminstituet har redan det inom dokumentärfilmsområdet. Dags att ha det inom andra områden också. För kunskapsöverföring, allmän information och lära känna fler.

Just kunskapsöverföring och lära känna fler ägnar jag mig åt stora delar av dagarna. Jag träffar alla medarbetare under en kort men intensiv halvtimme. Det är fantastiskt att förstå vilken kompetens som finns i detta hus. Jag har nu träffat biblioteksenheten. Alla kreativa personer (flera av dom är musiker och författare vid sidan av) som möter allmänhet och forskare i biblioteket. Och som katalogiserar, digitaliserar och har koll. Vi har 200 tidskrifter på prenumeration och köper in ca 700 böcker varje år. Dessutom lånar vi ut DVD-filmer, något som de som vet om det uppskattar.  Kul att få arbeta med så brinnande och kompetent personal. (ja, detta blir lite smörigt, men icke desto mindre sant.)

Avslutningsvis kan man också konstatera att sossarnas skuggbudget ger 30 miljoner till barnfilm, utöver vad staten idag ger. I Norge har regeringen fattat beslut om ytterligare 47 miljoner (NOK, ännu bättre) till norska filmavtalet. Man hoppas det smittar av sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: