2013 ett succéår

16 Dec

En gång i månaden fattar jag beslut. Om produktionsstöd och olika visningsstöd.

Ganska många miljoner i produktionsstöd beslutar vi om varje månad, trots att så många får nej på sin ansökan. Eftersom vi ger så mycket nej är det viktigt med bra underlag inför mötena. Hur motiverar konsulenterna sina beslut helt enkelt.

Det är väldigt roligt. Visserligen blir det inte film av besluten förrän om ett till flera år, men eftersom konsulenterna oftast redan levt med filmidéerna under lång tid kan de livligt beskriva handling, förutsättningar och tänkt publik. Man ser nästan filmerna framför sig. Jag får under samma en och en halv timme höra om alla kortfilmer, dokumentärer, barn/unga-filmer och långa spelfilmer. Jag önskar att fler kunde få höra berättelserna innan de blir färdig film. Här har ju inte omständigheterna vid inspelning, klippning eller distribution spelat in. Alla filmer är därför succéer.

Det är verkligen en mångfald av berättelser! Herregud vad många fantastiska idéer det finns! Att alla sedan inte blir lika kritikerrosade och publikframgångar som de framstår på idéstadiet är verkligen synd – och visar hur svårt det är att göra film.

Men som sagt. Idag såg bioåret 2013 ut som ett riktigt succéår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: