Eftertanke

23 Dec

Det är dags att ta lite tid för eftertanke. När man upptäcker att man jobbar så mycket att räkningarna inte betalas pga av tidsbrist är det kanske dags att samla ihop allt till en helhet. Yrkesliv och privatliv löper trots allt parallellt, och båda mår bäst av att båda mår bra.

Det är helt enkelt lätt att man springer så mycket att man inte hinner sköta hygienfaktorer (det finns ju ett och annat politiskt exempel på det..). Jag kan därför inte annat än småle åt Filmpool Nords uppföljningsmail efter årets Filmkonvent. Jag närvarade första dagen, som var övervägande bra tyckte jag. Men det är klart att jag har nåtts om Stig Larssons avslutningstal, som i runda slängar (vad jag förstått) gick ut på att konstatera att kvinnor ska vara glada för de insatser de får lov att göra i filmen, för mer är de inte värda, och att det var bättre på barnagans tid.

Nu skickar Filmpool ut en kommentar;

”Under konventets sista dag gav filmkonventets hemliga gäst, Stig Larsson, sina personliga reflektioner. Filmpool Nord har beslutat att bemöta hans anförande. Vi på Filmpool Nord kan inte ansvara för den mångfald av åsikter som ryms inom den svenska filmbranschen, då det kommer till frågor rörande genus och jämställdhet. Som arrangör är det inte heller möjligt eller önskvärt att detaljstyra talarnas framföranden. Däremot kan Filmpool Nord bemöta Larssons uttalanden och på så sätt poängtera vikten av ett fortsatt jämställdhetsarbete inom den svenska filmbranschen. Av den anledningen har vi bett vår följeforskare Jennie Olofsson att kort diskutera filmbranschen utifrån ett genusperspektiv.”

Det gäller att hålla tungan rätt i mun i alla detaljer. Man måste se till att ha tid för eftertanke för att inte hamna i klaveret. Jag kommer säkert hamna där många gånger själv men passar på att tillbringa de kommande veckorna till just eftertanke och inte bloggskrivande.

Så; Goda Helger och Många Eftertankar. Vi ses efter trettonhelgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: