Bild

Optisk scanner

7 Feb

Optisk scanner

Idag hade vi i ledningsgruppen möte ute på vårt arkiv och laboratorium i Rotebro. Ett helt bostadsområde blev uppkallat efter filmen efter det att Sfi på 70-talet köpte in det befintliga laboriatoriet.

Ute i Rotebro sköts mycket av distribution och skötsel av de filmer vi lånar och hyr ut från vårt filmarkiv. Vi har även en kommersiell del där vi hyr ut förvaringsplats. Som vi alla vet måste ju film bevaras i kylrum under särksilda förutsättningar.

Sedan i år har vi även köpt in laboratorieverksamheten för analog film som tidigare bedrevs i Nordisk Films regi. I takt med den digitala övergången lade Nordisk ned sitt filmlabb, och vi som fortfarande är beroende av deras tjänster tog därför över verksamheten. Vi köpte deras utrustning och anställde tre personer (Kjell, Kjell och Björn) som kan hantera labbverksamhetenm för analog film. Vi är nu det enda labbet för analog film i Sverige…

Deras komeptens är på utdöende och vi ser nu över hur vi ska klara oss i framtiden när vi fortfarande har analog film medan all utrustning och alla kompetens är avsedd för digital. Vi tror vi har 20 år på oss att överföra hela filmarvet till den digitala världen.

Under tiden får vi njuta av den utrustning som behövs. Vacker teknik!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: