Dialogen börjar

17 Apr

Jag har nu varit VD i drygt ett halvår. Planerna för framtiden konkretiseras alltmer.

Nya avdelningen Omvärlden finslipar rubrikerna för de samtal vi ska öppna upp för både här på Filmhuset och ute i själva omvärlden. Naturligtvis ska vi prata mycket film, konstnärliga processer och filmavtal med branschen. Men vi ska också prata filmpolitik, samhällsfrågor och demokrati med fler än filmbranschen.

Bland annat kommer vi arrangera en dag i Almedalen igen. Tisdagen den 4 juli är ”vår dag”. Programmet sätts i detta nu, naturligtvis utgår det från den rörliga bilden, satt i ett politiskt och samhälleligt sammanhang. Vi kommer återigen bjuda in till filmvisning öppen för allmänheten. Vi vet att även Film- och TVproducenterna arrangerar evenemang på tisdagen. Kanske är ni fler?

Jag ska också delta i Swedbanks arrangemang ”Tillväxtdagarna” redan 3-4 maj. Där samlas chefer för tankesmedjor, för industrin, för politiken och för ekonomin för att prata hållbart tillväxande. Platsen är Malmö och jag leder bland annat ett samtal om det kreativa Sverige med bla Per Schlingmann och Mikael Damberg.

Här på Filmhuset kommer vi bjuda in till ett antal träffar. Vi hoppas förstås att både filmare och andra kommer. Vill ni vara med att påverka vilka ämnen vi ska ta upp så är ni välkomna att ge inspel här eller till Tove Torbiörnsson på toto@sfi.se. Se det som starten på den dialog som vi ska föra inför nya filmfinansieringsförhandlingar! Det kommer bli en spännande höst och år framåt, och roligast blir det ju fler som deltar!

P.S. Har ni sett Douglas Roos kvoteringsinlägg? Food for thoughts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: