Orättvist?

26 Apr

Igår var jag intervjuad på P4

Det var en intervju som mycket handlade om mig, naturligtvis på grund av mitt jobb.

Bland annat fick jag frågan om det inte är orättvist att det, tack vare monopolsituationen på biografmarknaden, är så svårt för vissa filmer att nå sin publik.
Jag svarade lite med utgångspunkt från ”fatigue” över att höra om allt dåligt som det för med sig, men alltför lite får höra om nytänk avseende den del av marknaden som inte SF (som det förstås handlar om) äger.
Därför svarade jag att det inte är orättvist, och att eftersom SF är ett kommersiellt bolag så har de inget uppdrag att gå ifrån sin ambition att få full beläggning på sina biostolar.

Jag tror verkligen alla skulle må bra av en minsta dominans. Men jag tror också att det går att göra mer och nya saker för att nå publik för annat än breda underhållningsfilmer.
Men det betyder inte att jag inte tycker att även SF har ett ansvar för mer än den breda underhållningsfilmen. Så egentligen tycker jag det är orättvist på marknaden. Det är orättvist att kapitalet alltid sätter vinst först om man tror att vi som individer och samhälle behöver mer än pengar, tidsfördriv och en ytlig känsloupplevelse.
Men livet är orättvist. Och vill man åstadkomma förändring i hur livet ter sig kan man inte stanna i att konstatera orättvisan och beklaga den. Man måste skapa förändring där det går att göra det. Och som sagt, det finns mer kvar att göra. Både för monopolister och alla andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: