Roligare på jobbet

19 Sep

Idag hade vi ett möte med Kulturrådet, Medierådet och Filminstitutet. Vi delar byggnad och vi arbetar inom kultur och film alla, men vi har tidigare inte samarbetat.

Det blev intressanta samtal om våra uppdrag och gemensamma utmaningar. Barn och unga, tillgänglighet och internationella perspektiv delar vi. Vi borde kunna göra en del ihop. Få roligare på jobbet och bli effektivare.

Roligare på jobbet ja. Vi har nu lanserat det nya konceptet Filmrummet. Första gäst blir Germaine Greer, vilket vi är mycket förväntansfulla inför. Filmen ”Town Bloody Hall”, där bland annat hon och Norman Mailer deltar, är en milstolpe i debatter med hög skärpa, stark dramatik och välformulerade argument.

Vi vill ha fler sådana samtal. Tillsammans med filmbransch, politiker och näringsliv. Om filmens roll i ett samhälle, om filmens förutsättningar, om filmens uttryckssätt och om filmforskning. Vi ska ha dem på Filmhuset eller på andra ställen när det är relevant; Filmkonventet i Luleå, Göteborgs Filmfestival och Almedalen är tillfällen när Filmrummet kommer bjuda in till väntade och oväntade samtal.

Kanske skapar vi nya milstolpar för filmen.

2 svar till “Roligare på jobbet”

  1. Jessica september 19, 2012 den 4:51 e m #

    Låter spännande! Du räknar upp filmbranschen, politiker och näringslivet som viktiga samtalsparter. Hoppas att ni även kommer på något sätt att vidga diskussionerna till att inkludera vanliga biobesökare. Visst röstar vi med fötterna och uttrycker endel ståndpunkter genom våra biljettköp. Men jag inbillar mig att vi har mer än så att tillföra.

  2. Anna Serner september 20, 2012 den 7:51 f m #

    Jag skulle nog kategorisera dig som något annat än allmänhet. Extremt filmintresserad allmänhet.
    Ni kommer också vara välkomna. Bli medlem i Cinemateket så hamnar ni på inbjudningslistor.
    Eller skicka din mailadress så lägger jag in dig på de andra listorna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: