Kort är bra

23 Okt

Igår invigde jag den internationella kortfilmsfestivalen i Uppsala.
Den gamla Slottsbiografen var full av en entusiastisk publik och festivalledningen, på bilden Niclas Gillberg, med 130 volontärer har som vanligt lagt ned massor med tid och kärlek på att skapa ett festivalprogram som, enligt Eva Edwardsson från kulturnämnden, kan nå ALLA.
Kortfilm är ju fantastiskt i att det i ett så lättillgängligt format kan beröra så djupt – när det är riktigt bra. Och när det inte är riktigt bra så går det ju fort över!

Ungefär så känns det för oss vad gäller fjolårets anklagelser om illegal uppladdning från Filminstitutet. Vad som då kändes som ett långt, dyrt och tungt arbete att värja sig emot är idag över. Åklagaren har lagt ned förundersökningen. Varken materialet i anmälan eller ytterligare införskaffat material kan ens styrka att ett intrång i några rättigheter har skett. Än mindre att de skulle skett på Filmhuset.

Skönt! I historiens ljus kommer den tiden verka kort. Bra.

20121023-084322.jpg

4 svar till “Kort är bra”

 1. Jessica oktober 23, 2012 den 5:33 e m #

  Visst är det kul med kortfilm! Jag har skaffat biljett till ett tiotal föreställningar och ser fram emot många glada överraskningar. Tyvärr tillhörde jag inte de inbjudna till invigningen (har inte ens presskort), så jag såg inte ditt invigningstal. Kommer du och ser någon mer föreställning under veckan? Vore kul att ta chansen och säga hej!

 2. Anna Serner oktober 23, 2012 den 7:59 e m #

  Hinner tyvärr inte tillbaka. Kanske kommer du till SFF?

  • Jessica oktober 24, 2012 den 7:51 f m #

   Ja, lördag den 10 november kommer filmbloggarnätverket att tillsammas gå på några filmer på festivalen samt avverka ett pub-besök. Du är som alltid varmt välkommen!

 3. Anna Serner oktober 24, 2012 den 2:00 e m #

  Och tyvärr är jag borta på jobb den helgen:-(

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: