Trötta tankar

13 Feb

På väg hem från Berlin efter den sista svenska premiären. Idag sågs en fin Eskil & Trinidad av 1500 barn, som ljudligt levde sig med i filmen. Roligt med en så delaktig publik!

Annars har de senaste fem dygnen gått åt till att se film (förutom alla 13 svenska, även 3 internationella). De svenska filmerna har fått ett fint mottagande över lag, och Simon Kloses TPB AFK har laddats ned mer än en miljon gånger nu. Fantastisk spridning av filmen. Sedan kan man konstatera att bara 3000 har betalat 10 US$. Hur man ska få folk att värdera skapandet kvarstår som fråga medan nätets möjlighet som distributionsform har bevisat sig.

Mia Engbergs film Belleville Baby har haft de bästa Q&A som jag har hört. Frågorna var varierade och intresserade och Mias svar detsamma. Verkligen roligt att vara med på.

Alla springer på möten, och jag själv har gjort en början på en intervjuomgång av andra finansieringssystem i andra länder. De får beskriva hur systemet är uppbyggt, men även deras egen analys av vad som är styrkor och svagheter inom de egna systemen. Alla system har för- och nackdelar. Även vårt. Inför kommande förhandlingar hoppas jag att vi kan lyfta dessa reflektioner in i förhandlingarna så man kan börja prata kanske med lite nya infallsvinklar.

Ett svar till “Trötta tankar”

  1. Tomas Amlöv februari 15, 2013 den 11:44 f m #

    ”Content may be King, but Distribution pays the Kings mortgage” ~ Wilson White – Studio 60 on the Sunset Strip

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: