Viktiga saker före lite ledighet

20 Feb

Idag var jag i Gomorron och pratade jämställdhet, dokumentärer (Searching for Sugarman), debutanter och digitaliseringen av vårt filmarv. Alla viktiga frågor och jag är verkligen glad för tillfället.

Det kom också lägligt efter vårt Filmrum igår kväll. Nästan ett hundra dokumentärfilmare kom för att förstå vad mer pengar, men inte fler konsulenter kan betyda för dem. Det blev ett bra samtal tycker jag. Jag hoppas det stod klart för de som var där att vi satsar främst på att bibehålla spretigheten och mångfalden av berättelser, att vi satsar mer pengar i varje projekt snarare än fler projekt, att vi gärna skulle få in barn/ungdoms-projekt och att vi skulle önska en konsulent till. Fler samtal kommer säkert följa.

Så idag, efter ett styrelsemöte, så hade vi personalgenomgång. Där fick vi höra Malena Janssons arbete för barn/ungdomsfilm och filmkunnande. Malena höll ett brandtal för barns rätt att framför allt vara människor och inte yngre människor, och därmed ha sin fulla rätt till samma mångfald i berättelserna som äldre människor får. Malena har skapat en ”tvärvetenskaplig” grupp inom Sfi, med representanter från alla delar av huset (bla Cinemateket och produktionsstöd) som gemensamt nu arbetar för att verkställa vår handlingsplan. Det arbetet har visionen att man ska kunna skrota begreppet barnfilm och bara prata film med samma rätt oavsett målgrupp. Mycket inspirerande. Efter det visades den prisbelönta kortfilmen ”Första gången” av Anders Hazelius.

Nu väntar semester!

 

3 svar till “Viktiga saker före lite ledighet”

  1. Jessica februari 20, 2013 den 10:03 e m #

    Vilket bra framträdande! Jag är för egen del mer skeptisk än du till kvotering, men du fomulerade dig ändå väl både om detta och om en massa andra mer eller indre trixiga frågor. SFI kan skatta sig lyckliga att ha fått en sådan kommunikatör som du är. Jag tror att transparansen, viljan att prata med alla, viljan att svara på både frågor och kritik och förslag, kommer att göra stor nytta för er i det långa loppet.

  2. Anna Serner februari 21, 2013 den 7:07 f m #

    TACK Jessica!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Än finns det hopp | Anna Serner - mars 17, 2013

    […] denna omorganisation noga – så det inte bara är nyhetens behag. Men som jag beskrev i februari så arbetar nu hela Filminstitutet integrerat med barn- ungdomsfrågorna, jag tror det blir […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: