Allvarligt talat

27 Jun

20130627-112217.jpg

Varför bygger skatorna bo nederst på grenen?”
Den frågan, och andra livsfilosofiska frågor ska PO Enqvist svara på idag i P1, direkt efter att Peter Wolodarski begått sin sommardebut. Jag ser fram emot båda programmen.
Jag lysnade nämligen på ett samtal mellan Jannike och PO min sista dag på Fårö och Bergmanveckan. Ett fantastiskt samtal, som inspirerar.
”Livet är tråkigt när man inte skriver, har jag upptäckt”, sade PO. För i sitt skrivande fortsätter han ställa de frågor som barnet föddes med, men som de senare glömt bort.
– Varför finns jag? Var fanns jag innan jag föddes? Varför tar himlen inte slut? Varför bygger skatorna bo på nederst på grenen?

Han är rolig PO, vid sidan av sina djupt filosofiska svar. En kombination inte alla kan leva upp till. Att höra en person jag själv aktar högt, berätta om sina samtal med Bergman som även han besatt den kompetensen, gör mig avundsjuk. Jag vill också ha varit med, och rörd blir jag av tanken att snart är de borta alla de som kan bjuda in till blickar med Bergman.

Desto mer upplyftande då att lyssna på Liv Strömqvists sommarprogram om menstruation och skapande. En ung kvinnlig livsfilosof som får mig att gapskratta i min ensamhet men även dåna över insikterna hon ger.
Allvarligt talat – det finns hopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: