Inkludera och inte exkludera

31 Okt

Vår tillträdande långfilmskonsulent Baker Karim var idag gäst i morgonsoffan. Se gärna det här; del ett och del två.

han uttryckte sig både tydligt och klokt, känns verkligen roligt att få honom som kollega. Jag tycker också att han gav uttryck för precis det som alla konsulenter här gör, nämligen att man letar efter berättelser oavsett story.

Baker förklarade det med att han kommer söka kvalitet i berättelserna som ska bottna i ett engagemang som är angeläget. Man skulle då tro att det betyder att allt ska vara socialrealism, men det är precis det som det inte behöver vara. Det man vill berätta kan också komma till uttryck i en story förlagd i science fiction-miljö eller som familjekomedi. Oavsett genre så letar de berättelser som är angelägna.

Faktiskt var det något som kollegorna från europa sade karakteriserar svensk film. Även om vi har en crime-film så har karaktärerna fler bottnar, och filmerna tar upp ett samhällsfenomen.

Sedan ska det göras med kvalitet ur fler perspektiv förstås. men berättelsen är kärnan de letar efter. Och med det sagt gäller det att leta i alla idéer, oavsett kön och etnicitet bakom. Det handlar, som Baker sade, om att inkludera och inte exkludera. 

Så sant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: