Utflykt och tillskott

9 Maj

Medan ledningsgruppen varit i Berlin och jobbat har vi släppt nyheter.
Vi kommer från och med 1/1-14 ha två dokumentärfilmskonsulenter.
Det är första gången dokumentärfilmen har två konsulenter som uteslutande jobbar med det dokumentära området.
Vi ville införa detta redan när det nya filmavtalet trädde i kraft 1/1-13, men på grund av hur filmavtalet begränsar våra administrativa kostnader så kunde vi inte det då. Nu, efter ett och ett halvt år, ser vi att vi har utrymme nog. Så äntligen blir det av.
Ni är många där ute som uttryckt välargumenterade önskemål om detta hela tiden. Inte minst sedan vi tillförde dokumentärfilmen nästan dubbelt så mycket pengar som man haft tidigare. Vi hade ett Filmrum om detta redan för ett år sedan, hur vi skulle hantera den större summan pengar med bara en konsulent.
Vi sade tydligt då att det handlar om att finansiera upp de projekt som får stöd, snarare än att ge fler projekt stöd. Alltså mer pengar till varje projekt. Den strategin ändrar vi inte. Men det är väldigt roligt att vi alla nu får vår önskan realiserad – två dörrar för projekten att söka hos.

I Berlin hittade vi en fantastisk plats, som många filmare borde känna till. Teufelsberg, där amerikanarna spanade från en konstruerad bergstopp in på östtyskarna. Planer på att bygga filmstudio finns. Just nu är det bara en intakt spaningsstation som tagits över av naturen, undergroundkonstnärer, hippies och sedan tre år av en filmälskare.

20140509-145643.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: