Trötta fötter

9 Feb

IMG_5216

Klockan är 22.30 och jag får gå och lägga mig denna tredje dag i Berlin. Det är ca 4 timmar timmar tidigare än de två tidigare, så det känns bra att ha sparkat av skorna.

Idag har jag haft en mötesfylld dag. Först nordiska ambassaderna för att lyssna på filmkommissionärernas presentation av de nordiska länderna som inspelningsland. Verkar som Sverige kommer få svårare att hävda sig i konkurrensen med åtminstone Finland och Norge. Båda länderna överväger allvarligt att införa skatterabatter för att få filmproduktioner till sina länder. Allvarlig utveckling om vi förlorar mer produktion från Sverige. Det ger mycket utbyte och kreativ kompetens för många när produktionerna stannar hemma och nya kommer.

Snabbt från ambassaden till polisen för att anmäla min stulna plånbok. Ja. Ficktjuvar även i Berlin. Efter det direkt till möte med de nordiska filminstitutens VD-ar och festivalgrupper. Vi gör mycket tillsammans på festivaler och har viktigt utbyte av varandra. Så det blev 3,5 timmars intensivt samtal om både festivaler, marknad, fönsterpolitik och annat.

Lite fler möten till jag äntligen hann se en film. Jag har bestämt att minst en film om dagen ska jag hinna. Helst de som inte får premiär i Sverige, förutom förstås att försöka få till att se de svenska. Idag blev det dock en norsk; Mot Naturen, av Ole Giäver. Jag tyckte mycket om den. Den var ”far out” skulle man kunna säga. En krisande man ger sig ut på tur i ett bedövande höstvackert fjällandskap en helg. Karaktären spelas av Ole själv, och man kan säga att den var modig. Han bjöd på sig själv på många nivåer… Vi får följa karaktärens ocensurerade tankar och sexuella fantasier. Oskyldigt men avklätt!
Q&A efteråt dominerades helt av projicerande män. Jag fick lust att skapa en mansgrupp faktiskt. Filmen väckte uppenbarligen många tankar hos dessa män!
Hustrun i filmen, som spelas av hans egen hustru, sade dock det många av oss kvinnor också kände. Vi känner igen oss och önskar att vi snart får se en kvinna spela en lika naken roll.
Får kanske bli en kvinnogrupp också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: