Kändis-effekten

11 Feb

IMG_5224

IMG_5219

Igår var det en galen premiär av filmen Cirkeln. En röda matta-situation som inte avslöjade att alla i projektet (nästan) är debutanter. (Levan Akin, regissören, gör sin andra långfilm och producenten Cecilia Norman Mardell har lång erfarenhet. Men i övrigt är det mycket debut.)

Att det blev så galet beror på ”debutanten” Benny Andersson. Han har ju visserligen varit med i ”Mamma Mia”-filmen. Men detta är ändå hans och Ludvigs första egna projekt.
Men röda mattan-fotografer och fans var mer intresserade av honom som popstjärna. Den stjärnan har inte svalnat! Filmen får en medförd stjärnglans i uppmärksamhet som andra filmare drömmer om. Bara att gratulera.

Och egentligen skulle filmen klara sig bra ändå. För den som gillar boken Cirkeln är filmen förstås ett måste. Men även alla andra som vill bli indragna i en ”bladvändare” ska se denna drama-fantasy-thriller. Trots dess längd känns den inte lång. Tack vare bra manus, bra skådespeleri, bra regi och en bra story. En bred film med starkt innehåll och finess. Kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: