Succé för Glenn

23 Apr


Jag är på en resa genom USA för att berätta hur Sverige åstadkommit jämställdhet i filmens värld. 

Efter att ha haft välbesökta föreläsningar på  college och universitet i Minnesota, Wisconsin och Illinois (filmstuderande eller allmänt intresserade) har jag nu landat i Washington DC. Här ligger svenska ambassaden och de har haft konsulmöten. Det är alla brinnande Sverige-vänner som arbetar (oftast gratis) för Sverige. På bilden den mycket kända Barbro Osher. Jag var inbjuden som en av många talare. 

Jämställdheten möter som vanligt ett stort intresse och engagemang. Jag tror att jag efter denna resa har många hundra personer som är ambassadörer för frågan. Stor hjälp har jag av kortfilmen Glenn – the great runner, av Anna Erlandsson. Filmen är från 2004 och ingår i den ambassadbox som honorär konsulerna kan låna från ambassaden. Men jag kommer också behöva försöka köpa fler DVD från Folkets Bio, och skicka över. Glenn är önskad i många delstater!

Sista anhalten på resan är LA. Jag ska tala för filmstudenter på New York Film Academy och tack vare Gudrun Giddings, ordförande för Svensk-Amerikanska Handelskammaren i LA, så har jag många möten inbokade. Många är intresserade av svensk film, och jag ser fram emot att höra hur svensk film står sig i världen.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: