Från hard core till red carpet

14 Maj


Idag har dagen i Cannes bland annat betytt att presentera sales bolag (Trust Nordic, underbara Rikke), amerikanska distributörer (Music Box) samt  underbara Niki från Berlinale och dess olika funktioner för att exportera svensk film, för näringsutskottet. Näringsutskottet var representerat av dess ordförande och en ledamot.
Sedan följde ett panelsamtal i arrangemang av DirectorsUK, där bl.a. BFI och jag fick prata hur man kan åstadkomma jämställdhet. BFI beslutade om 50/50 som mål till 2020 igår och entusiasmen var stor.

Avslutade med en riktig röda matta-premiär: Steven Spielbergs nya, The BFG, baserad på sagan Den Snälla Jätten (tror jag den heter). En special effect orgie på en fin berättelse, och en röd matta kantad av kändisar. Alltifrån Steven själv, vår egen tyvärr utflyttade Max von Sydow, Agnes Varda till alla klänningars frosseri. En fascinerande och ganska bisarr upplevelse när Hollywood på riktigt visar var musklerna sitter.

Och det här var bara min dag skall tilläggas. Förutom alla möten som alla andra kollegor har så har vi också arrangerat en brunch med inbjudna filmproducenter från Brasilien och Sverige, som en uppföljning på det nordiska fokus vi arrangerade i Brasilien i höstas. Därutöver arrangerade vi en drink för att promota den nya filmen Borg/McEnroe. Allt på en dag, imponerande att det hinns med trots alla förberedelser inför söndagens seminarium #5050by2020 med tre kulturministrar och i princip alla de främsta festivalerna på plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: