Inspiration och perspektiv

22 Maj

I helgen har jag upplevt annan kultur och konst än film. Härligt med andra uttrycksformer och uttryck. 

Nedbjuden till Wanås skulpturpark fick jag en första dos. Slottet och parken så generösa mot konstnärerna. Som CG och Marika Wachtmeister säger, vi ger alltid konstnären rätt. I år betyder det bland annat att colombianen Rafael Gómezbarros fått installera en myrinvasion på själva slottet. Skulpturerna gav mig  fysiska upplevelser, men det gjorde också Marianne Lindberg De Geers installation. Röster av olika slag (barn, vuxna, kvinnor och män) ropar efter mamma i bokskogen. Väldigt berörande. Jag tyckte också väldigt mycket om Malin Holmbergs verk ”I will stop loving you”, en grupp träd runt en ring. Insidan av utrymmet målat i gult och obegripligt vackert. 


Därefter en tur till alltid lika inspirerande Louisina. Ett kärt återseende med Giacometti och en ny bekantskap med den prickskapande japanska Yaoi Kusami, som kommer till Moderna Museet i Stockholm 11 juni (boka biljett online). Utställningen var tidigare i Louisina, det enda kvar ett litet rum med spegelväggar och vattengolv, fyllt av runda glödlampor som tändes och släcktes med olika färger. Meditation som en bara fick stanna i en minut tyvärr. 


Avslutade Danmark med ett snabbt besök på Ordsrupsgaard som har utställningen Hjemme hos Hammershöi. En fascinerande målare vars rumsinteriörer och ljus var imponerande. En liten skulpturpark även där med en kul labyrint med speglar. Ett perfekt selfie-op. 


Väl hemma gick jg med vänner till Moderna Museet i Stockholm. Mest för att ses i en trevlig miljö. Lille Sam visade att han snart blir en bra upplevelsekompis. Och jag är redo att gå tillbaka till filmens värld. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: