Filmen i FNs globala 2030-agenda

13 Jun

Är i Tblisi tillsammans med Lena Ag, GS för Kvinna-till-Kvinna, och Alexandra Pascalidou, deras Goodwill-Ambassadör.

Anledningen är delvis att jag ska träffa Georgiens Filminstitut och föreläsa för deras filmskola  (berättar mer i morgon om det) men också delvis för att jag ska lära mig mer om hur biståndsorganisationer arbetar för mänskliga rättigheter i andra länder. Inte bara för att jag är intresserad utan också för att vi som kulturinstitution (nya regleringsbrev) ska främja utbyte och samarbete med aktörer i utvecklingsländer och länder med bristande ekonomi, mot bakgrund av antagandet av FNs nya globala 2030-agenda för hållbar utveckling och nystarten av politik för global utveckling där bl.a. rättighetsperpektiv sätt i centrum.

Idag har vi fått lära oss om Kvinna-till-kvinnas arbete, som sker genom lokala aktörer, samt besöka en av mottagarna: Anti-Violence Network of Georgia.

De jobbar med att skydda kvinnor från våld i nära relationer och har skyddat boende. Ett sådant skyddsboende fick vi också besöka.


På kvällen har vi nu mött alla stödmottagande organisationer. Alexandra och jag har givit våra korta berättelser och sedan hört om deras reflektioner. Väldigt inspirerande. Nu middag.

Ett svar till “Filmen i FNs globala 2030-agenda”

  1. Helena juni 14, 2016 den 8:18 f m #

    Detta ser jag fram emot att höra mer om! Fin läsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: