Oscarsfeber

25 Feb

Tiden går fort när en har kul. I torsdags flög vi en svensk delegation till LA med sikte inställt på minst två Oscars av fyra nomineringar. 


Vi landade, duschade oss och kastade oss sedan in en presskonferens som vår presschef Janne Göransson lyckats få ihop från Sverige. Sol och kyligt väder höll oss vakna och pressträff blev också en träff för Ove-teamet, med medföljande, och Linus Sandgren. Linus som just vunnit en Bafta för fotot i La La Land får anses vara favorittippad i den kategorin. Eva von Bahr och Love Larson, och Max Martin och Shellback kunde inte närvara. Ni som läser detta lär få se och läsa om det i SVT, DN, Aftonbladet, Expressen och via TT till alla andra medier. Inga fake news. Vi lovar!

Dagen efter besökte vi Fox International Productions inom Fox studios (ovan). Tomas Jegeus, chef för Fox International,  tog mycket generöst emot oss och berättade om deras internationella planer. Jag var i LA i oktober och träffade honom då också. Jag trodde nog att hungriga svenska producenter gärna skulle höra hans planer. Det var de…!


På kvällen fick alla nominerade till Bästa Utländska Film ta emot sina nomineringsdiplom på Samuel Goldwyn Theatre. Fina nomineringstal av celebra utdelare, som ex Matt Damon. Han, och alla övriga prisutdelare, kommenterade den politiska situationen och beklagade att USA inte längre är ett land som välkomnar alla. 

Jag minglade runt. Fick chansen att smida planer med Maren Ade, regissören till Min pappa Toni Erdmann. Mer om det när vi har smidigt klart. 

Nu iväg till symposium för Forreign Films. Ikväll bjuder Björn Lyrvall, Sveriges Ambassadör, på middag. Före det ska vi hinna förbi den danska mottagningen för filmen Under sanden. En värdig mottagare av en statyett den också. Nedan en bild av det danska och tyska teamen teamen. Imorgon vet vi vilka som blev lyckligast av alla fem teamen. 


Ett svar till “Oscarsfeber”

  1. Helena februari 27, 2017 den 7:23 f m #

    GRATTIS Linus Sandgren – så roligt!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: