Symposier och mingel

26 Feb

Nedräkningen fortsätter. Dagen före Oscars hade vi turen att Akademien arrangerade två symposier som båda handlade om Ove-nomineringar. Det blev mycket Rolf Lassgård, till allas glädje. Publiken jagade autografer!


Först ut var Hannes Holm och de andra regissörerna för de nominerade filmerna i bästa utländska film. Ordförande Mark Johnson samtalade i två timmar om filmerna, och vi fick se klipp ut alla filmer. Entusiasmen i publiken var klart störst under det svenska, tyska och danska bidraget. Vad alla säger är att i och med den politiska situationen så kan vad som helst hända. Många tror att röstningen blir politiskt, att den iranska filmen vinner. Men det kan också betyda att rösterna splittras, så utgången kan bli hur som helst. Det kommer bli en spännande gala!

På eftermiddagen handlade det om mask och smink. Verkligen ett väldigt välgjort symposium där varje nominerad film förklarades tillsammans med de nominerade. Jag lärde mig massor! Ove skapades för att vara så verklig som möjligt, till skillnad från masken i de andra filmerna ”Star Trek Beyond” och ”Suicide Squad”. Vi togs igenom skapandet av de 30 (!) maskerna som alla gjordes för hand av Eva von Bahr. Där varje hårstrå har ”sytts” in, olika många och i olika grå nyans beroende på vilken ålder som skulle skildras. 


Efter symposiet åkte vi taxi i en lååångsam LA-trafik för att hinna hylla Kiki-gänget som just hade tävlat på Spirit Award. Ett par kilometer tog en timme från West Hollywood till Sta Monica. 

Där träffade vi glada tävlande trots att vinsten inte gick till dem.  Annika Rogell  var på mingel med Chichi, Chris och Twiggy. (Sara Jordenö, regissören, hade inte hunnit komma och är därför inte med på bilden. Inte heller Helena Danielsson som också var nominerad som medproducent för bästa debutfilm för filmen ”Childhood of A leader” var där, hon var kvar hemma i Skåne.)
Spirit Award faller verkligen i skuggan av Oscars, för mig obegripligt varför de lägger en till gala samma helg som Oscars. Uppmärksamheten är liksom tagen redan…


Vi hann förbi Nordisk Films mingel för danska filmen ”Under sanden” som hölls på fina Sunset Marquis i West Hollywood, i iskyla, innan vi avslutade med  ambassadörsmiddag. Björn Lyrvall bjöd på värdig middag, som för min del avslutades ganska tidigt. Jag behöver hämta krafter inför kvällens åttatimmars screening party som vi arrangerar för alla oss som inte har biljett till galan. Vi är ett par hundra… Tack för samarbete SF-studios och bidrag Teaterförbundet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: