đŸ’„đŸŽ„Grattis Linus Sandgren!đŸŽ„đŸ’„

27 Feb

Ja, nu vet vi utkomsten av Oscarsgalan. För de svenska nomineringarna gick det som befarat för En man som heter Ove. Den iranska filmen The Salesman vann och mÀnskliga rÀttigheter-rörelsen ocksÄ. Teamet bakom Ove var befriande Àrliga i sin ilska över att inte vinna, sanna tÀvlingsmÀnniskor allihop, men ÀndÄ strÄlande glada. Oscarsakademin lyckas verkligen fÄ alla nominerade att kÀnna sig som vinnare, och jag tar med mig mÄnga tankar om hur Guldbaggen kan bli bÀttre pÄ det.

Men Linus Sandgren lyckades! Stor glÀdje dÀr vi satt framför storbildsskÀrmen, kanske tvÄ hundra svenskar eller amerikaner med sÀrskilt gott öga till Sverige. Linus Àr en oerhört sympatisk person med lÄng förankring i filmSverige, med bland annat en guldbagge 2007 för filmen Storm.

För Max Martin och Shellback stannade det vid en nominering ocksÄ. En mer otippad utgÄng.

Men stÀmningen var hög Àven pÄ vÄrt screening party, och klÀderna var gala. Vi kÀnde oss alla mycket priviligierade för att fÄ vara med och hylla de svenska nomineringarna.

Nedan bilder frÄn vÄr egen och Oscars röda matta.

Producenten Annica Bellander tillsammans med Rolf LassgÄrd och Bahar Pars.

Jag tillsammans med kollegorna Jan Göransson och Pia Lundberg
Bahar Pars
Ida Engvoll och Susanne Thorson

Annica Bellander och Malin Holm

Avslutningsvis en annan stjÀrna. Vi besökte före galan Bosse Svenson, en svensk legendar frÄn Hollywood. Han spelade bland annat huvudrollen i originalet Inglorious Bastards frÄn 70-talet. Numera Àr han dessutom bÄde regissör och producent och juryledamot i Akademin för just bÀsta utlÀndska film. BÄde han och hans trevliga fru Lisen Àlskar Ove. Vi ser fram emot att komma tillbaka nÀsta Är. För det Àr vÀl klart att Sverige har minst en nominering igen dÄ?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: