San Sebastian – gärna igen

29 Sep

I år har vi haft tre svenska filmer inbjudna till San Sebastian. The Square, Korparna och Borg/McEnroe. Dessutom svenska samproduktionerna The Wife och Charmören. Och oväntat kul att Karin Wegsjö fått pitcha sitt intressanta dokumentärprojekt på industry-forumet. 

Stort svenskt år alltså. Men det var inte därför jag satt i presskonferens. Det var för det gemensamma dokument som den Iberoamerikanska organisationen Fiacine lanserat för ökad jämställdhet i de nio länder som ingår. Att jag skulle sitta i en presskonferens visste jag inte i förväg, men en upphör aldrig att överraskas över jämställdhetens numera rockstatus. Jag hade dagen innan hållit föredrag och sedan suttit med i en worlshop med denna organisation. Se bilderna under. Kvinnan i rött längst ned är Esther Garcia, producent för Almodóvar. En av alla positiva och starka kvinnor på plats. Ett antal nya vänner helt enkelt! (Foto Pedro P. Jimenez)


Emellan all workshops, möten och middagar med de svenska teamen fanns tid för snabba besök på stranden. En så vacker stad, så trevliga människor och fantastiskt mottagande till både The Square och Borg/McEnroe. Korparna och The Wife visas ikväll. Karins film får vi vänta på. Kanske blir den eller andra svenska filmer tillräckligt bra för att komma igenom nålsögat till San Sebastian. Och jag därmed kanske har en möjlighet att återvända. Gärna för mig! Se nedan. Havet känner ni igen, men har ni sett en sådan lokal för Industry-möten? Episkt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: