Gott Nytt År

26 Dec

Det historiska året 2017 går mot sitt slut. Året som inleddes på Sundance med att Nile Hilton Incident vann, The Square vann Guldpalm, Min Börda vann Crystal i Annecy, Borg öppnade Tiff, The Deminer fick juryns specialpris på IDFA, Sameblod vann LUX-priset och året avslutades med att The Square vann storslam på EFA med sex priser.

Men året innehöll så mycket mer. Metoo var nog det viktigaste som har hänt vårt samhälle. Bortsett från kraften av alla berättelser gemensamt så slogs också benen undan för många av oss som fick ta del av de vidriga övergrepp som vissa har varit med om. Det har blivit många viktiga samtal de sista två månaderna. Och jag ser fram emot att det samtalet ska fortsätta, för det ska aldrig bli som vanligt igen.

Nu ska jag vila upp mig för att komma tillbaka 2018 med ny kraft. Vi börjar året med Guldbaggen, vars konkurrens är den hårdaste någonsin. Inte bara de nominerade ska känna sig som vinnare. Många filmare som inte kommer att bli nominerade har nått en stor publik på internationella filmfestivaler eller på svenska biografer. Så här innan att de nominerade har släppts kan väl alla känna sig som vinnare?

Tack för alla bra samarbeten vi haft 2017. Gott Nytt År💥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: