Vardag igen

6 Mar

Vi hade så stora förhoppningar. Men, förhandstipsen visade sig stämma och A Fantastic Woman tog hem en Oscar. De glada minerna ovan byttes ut till en lite tom stämning. Om ett par dagar kan säkert alla igen glädja sig åt nomineringen. Att se teamet mötas igen, alla för första gången sedan Cannes, var fint. Hela teamet kom sedan till vårt viewing party på anrika Hotel Roosevelt efter galan. Ruben höll det tacktal han hade förberett, vilket var att visa upp underarmarna där alla namn han ville tacka stod. Terry Notary höll ett fint tal till Ruben, och lite trötta gick vi hem. Tack Plattform Produktion för den här gången. Jag tror och hoppas att det inte är den sista.

Vinnaren då?

Sebastián Lelio har gjort en film som verkligen tar sig an svåra frågor med stor kärlek. På så vis en given Oscars-vinnare, och han blev påtagligt glad när jag lyckönskade honom inför galan. Ärligt sade jag att jag skulle bli besviken om han vann, men om någon skulle vinna förutom Ruben så var det han. Han är nog glad idag.

Hans fantastiska huvudrollsinnehavare Daniela Vega gjorde en bejublad entré på scenen på nomineringsfesten. Som en riktig Askunge tappade hon sin sko!

Men nu plockar vi ihop våra galakläder (ovan skor var inte mina utan Sophoan Sorns, som driver Frameline – en av världens främsta LGBT-festivaler och skorna med husse är väl värda sin plats på röda mattan) och åker hem och ser till att Sverige blir nominerat igen. Och att det då blir tredje gången gillt. Förra året Ove, i år The Square… Ja, vilken är nästa nominerade film?

Avslutningsvis. Ett stort tack för ett fint samarbete med Film i Väst. Mer sånt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: