Lite inspiration

7 Okt

I fredags lyssnade jag på Kersti Grunditz Brennan och Annika Boholm när de presenterade sitt forskningsprojekt. Jag kan verkligen inte sammanfatta vad de forskar om. Men klippning i relation till rörelse i bilden kanske? Det var bara de första 30% som presenterades, så jag hoppas jag är ursäktad för min bristande insatthet i projektet.

Och jag behövde inte vara mer insatt för att få inspiration. Att få lyssna på, och följa, människor som tänkt mycket är fantastiskt. Att se hur en stillastående kameras tagning sedan kan klippas ihop till rörelse i bild är häpnadsväckande varje gång. Jag själv hade en idé en gång att jag ville bli klippare. Jag gav upp innan jag hann börja försöka. Ibland ångrar jag mig. Konstnärliga processer (när man slipper ångesten) är verkligen egentligen där i varje fall jag vill vara. Tyvärr är det ju mycket ångest förknippat. För mig vägde inte det konstnärliga över.

Därför blev jag så glad när jag idag besökte Kummelholmen (på tips av en annan klippare och konstnär, Lisskulla Moltke-Hoff) där Lars Kleen ställer ut. Vi fick förmånen att gå igenom utställningen med Lars. Höra honom berätta sin process att skapa utställningen ”Båt”. Den tar plats i ett gammalt värmeverk i Vårberg. Svårt att hitta dit, men ett fantastiskt rum för den konsten. Gå dit och låt dig inspireras!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: