Studiobesök

10 Jun

Idag har jag varit på studiebesök hos Filmpool Nord. Det ingick ett studiobesök också i den relativt nya Studio Nord. Man hade önskat att jag hade hamnat mitt in i en filminspelning, men just denna dag var det tomt och tyst. Uppvägdes av en fin kortfilm i den fina biografen.

Efter Studion besökte vi gaming-utbildningen i huset bredvid. Mååånga killar och två tjejer avslutar terminen. Alla hade haft lyckade praktiker i de spelföretag som etablerat sig i Boden Företagsby. Den nya skolbyggnaden närmar sig att bli klar och jag förstår att alla längtar. Även jag längtar efter att följa den här utvecklingen. Spelindustrin är en kommersiellt lyckad industri och beröringspunkterna med film och rörlig bild är många.

Efter det, först möte med Lars-Eric Larsson som arbetar mycket med Film i Skolan och filmkunnighetsprojektet Filmriket, en superbra plattform för både enskilda och skolor att lära sig göra film.

Sedan möte med filmkonsulenterna Kajsa Härkönän, konsulent. Kajsa har tillsammans med några av våra konsulenter startat både speed-dating och andra möten där våra konsulenter kommer till Filmpool Nord och får hjälp att träffa relevanta nya och gamla filmare. Uppskattat av alla!

Avslutningsvis möte med filmare. Jag fick möjligheten att förklara hur vi försöker bedöma kvalitet på ett sätt som blir så lite tycke och smak som möjligt, men fortfarande med enskilda konsulenter. Och vad vi vill uppnå med svensk film, våra mål och strategier. Ingen sade emot. Kanske för att jag pratade så mycket… Alla kan dock höra av sig för mer fördjupad dialog! Och nog var det en och annan som också uttryckte att de känner sig långt från vår byggnad, och faktiskt inte välkommen. Jag förstår att känslan kan infinna sig, vi jobbar ständigt på att undvika det. Men vi sitter långt från de flesta och byggnaden är sluten till sin karaktär.

En lärorik och bra dag var det. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: