Som VD – är du glad nu?

2 Okt

Frågan ställdes av en journalist idag. Efter att vi har fått veta att regeringen fördelar 375 miljoner kronor till film- och dramaserieproduktion, samt till biografer, distributörer och festivaler av krisbudgeten.

Ja. Det är jag! Glad för att vi tillsammans lyckats vara så konkreta att politiken förstått allvaret för branschen. Glad för att det verkar som att alla i branschen är måna om hela ekosystemet. Glad för att vi kan börja blicka framåt. Ett nytt framåt med nya visioner för filmen.

I framåt ingår också det här som jag är glad över. Filmhuset skulle kunna vara en sådan resurs i hela vårt arbete för filmen, men vi har inte lyckats skapa en levande plats sedan det glada 70-talet. Det sker få spontana möten, den rörliga bilden i sin vida bemärkelse syns inte. Nya generationer filmskapare vallfärdar inte till Gärdet direkt. Det ska det bli ändring på.

Nu tar vi hjälp av några som gjort det förut. A house-gänget har sparkat igång en kreativ hubb i det som förr var Arkitekthögskolan. I en annan brutalistisk byggnad samlas nu olika kreativa näringar. Det bubbblar om det huset. Det ska det göra om Filmhuset också.

Så med bubbel ska jag fira både krispengar och nya filmhusvisioner.

Trevlig helg🥂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: