Starka filmer ger lust att kämpa!

3 Feb

Idag presenterade Helén Ahlsson Moving Sweden-filmer tillsammans med filmarna och en imponerande expertpanel bestående av Roberto Olla från Eurimages, Alissa Simon från Variety, Silje Riise Naess från Nfi och Marcin Luczaj som är inköpare på New Europe Film. Ovan tillsammans med Amanda Kernell och hennes film ‘I will always love you Kingen’. Nedan regissören för filmen ‘Hold me down’, Niclas Gillis, tillsammans med skådespelaren Tanisha Lambright.

Hold me down handlar om hur unga kvinnor i förorterna till NYC tvingas till striptease och prostitution för att få pengar nog att försörja sig själva, sina barn och ibland föräldrar och syskon. Detta sker dagligen, vilket Niclas som filmstudent mötte när han blev medtagen till en av underground-klubbarna. Han lyckas beskriva dessa kvinnors livsöde så väl att inte bara Tanisha själv föll i tårar, utan hela publiken. Inte minst nästa regissör, Henrik Hellström, som regisserat filmen 2060 och som såg kopplingen om människors värde. Dock med det hoppingivande – det är aldrig försent.
Det är aldrig försent att ta nya beslut i livet, att ändra sig, att förändra sig. Hoppingivande i tider där allt är ur led. Där vi gladdes åt Oscarsnomineringar å de svenska vägnarna: Teamet bakom En man som heter Ove, fotografen Linus Sandgren, mask/smink Love Larson och Eva von Bahr och musikerna Max Martin och Shellback. Smolk i glädjebägaren när Trump gjorde slag i sak och agerade precis så rasistiskt som vi alla kunde befara.

Trump har nu förändrat sig lite. Fortfarande inreseförbud, utan grund och helt urskiljningslöst, men vi vet fortfarande inte om Bahar Pars får följa med och glädja sig åt Oves framgångar. Vi får hoppas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: