Uppenbarligen behövs hon!

16 Feb

Idag möttes vi på Filmintsitutet tillsammans med vår Barnfilmsambassadör – Suzanne Osten!
Egentligen borde vi inte behöva träffas. I helgen belönades två ungdomsfilmer (barnfilm räknas upp till 18 år) med det finaste priset i Berlin – Kristallbjörnen. Barnfilmen mår bra med andra ord.
Filmerna som belönades var ”Flocken” av Beata Gårdeler och ”Min lilla syster” av Sanna Lenken. Jag kunde inte vara med på båda visningarna men har förstått att gensvaret var lika kraftfullt på båda. När jag var med var uppmärksamheten och känslorna på helspänn. Och ovationerna efteråt oslagbara. Fantastiskt fint för filmarna och alla skådespelarna. OCH för svensk film. Jag själv rörd och stolt och glad för deras skull.
Förvånad blir jag därför när media inte uppmärksammar dessa historiska framgångar. Varför är inte intresset lika stort som när ”vuxenfilmer” belönas?
Den enkla slutsatsen är att det behövs en Barnfilmsambassadör. Och med Suzanne som erfaren eldsjäl känns det som att alla har allt att vinna. För se både Flocken och Min lilla syster och kom ihåg dem inför Guldbaggen nästa januari. Båda borde ha goda chanser att bli nominerade till Bästa Film. Det tror jag Suzanne kommer påminna juryn om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: