Sverige dominerar i Cannes

16 Maj


Igår var dagen då Sverige dominerade samtalsämnet i Cannes med vårt och kulturminister Alice Bah Kunkhes seminarium om kvalitet i film genom jämställdhet.

Franska kultur- och kommunikationsministern Audrey Azoulay inledde, lokalen överfull av både människor och rätt människor. När programmeringschefen för Toronto International Film Festival, Cameron Bailey,  twittrar ut följande, känns det som om vi är på rätt väg 🙂

På kvällen, på vår sedvanliga svenska mottagning, kom representanter från världens festivaler och gratulerade till arbetet och framgången. Hela Sverige lyfts fram som en framgång och nya inbjudningar strömmade in. Jag och kulturministern hälsade välkomna och kulturministerns engagerade tal om Europas tillstånd och filmens betydelse kommer de sent glömma.


Idag fortsatte det jämställda temat i Cannes. Först med de dagliga samtalen på Majestique i arrangemang av Kering Foundation, idag med bl.a. Salma Hayek och TV-värdinnan Nida’a. Stort mediepådrag med temat ‘stoppa mäns våld mot kvinnor’.

 
Avslutade första halvan av dagen med att Scandinaviska terassen upplät ett rum åt olika kvinnliga organisationer, personer som arbetar för större jämställdhet i hela världen. It’s cooking out there!


Nu vankas Happy hour och sedan film. Sheep and Wolf. Imorgon bär det av hemåt.

Ett svar till “Sverige dominerar i Cannes”

  1. Helena maj 17, 2016 den 11:51 f m #

    Hurra! Så häftigt – heja Alice! Så kul att få läsa detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: